Geplaatst op 8 juni 2023
Staat jouw heerlijke baksel straks op de menukaart bij de horeca? Het zou zomaar kunnen. Wij zoeken namelijk enthousiaste thuisbakkers die een heerlijke taart, pannenkoek, brood, snack, koekje of ander lekkers weten te bakken met de ‘smaak fan ‘e Wâlden’. Voor al deze creatieve thuisbakkers is er 29 juni de bakwedstrijd Hiel de Wâlden bakt! Het winnende baksel wordt een nieuw streekproduct en het recept ervan zal tijdens het Wâldpyk bramenfestijn Brommels! gedeeld worden met het publiek. Goede kans dat het zijn weg vindt naar menukaarten van de horeca in de Wâlden!
Smaak fan’e Wâlden
De baksels moeten de ‘smaak fan ‘e Wâlden’ hebben. Welke ingrediënten die smaak precies bepalen, is aan de bakker zelf. Voor Hiel de Wâlden bakt! is de enige eis dat minstens 3 van de hoofdingrediënten van Noardlike Fryske Wâlden bodem zijn.
Het kan gaan om groente, fruit en kruiden als ook zuivelproducten, vlees, vis, meel en eieren. Deze ingrediënten mogen komen uit een streekproductenwinkel, een melktap, eigen tuin en kas of bijvoorbeeld de lokale volks- of dorpstuin. Wildpluk uit het landschap vinden we helemáál fantastisch! Dan gebruik je juist wat van nature in dit landschap aanwezig is en thuishoort.
Meidwaan
Iedereen kan meedoen! Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Het lekkers én het recept kunnen op donderdagavond 29 juni vanaf 19:00 uur ingeleverd worden bij Paviljoen MeM in Buitenpost. De gerechtjes worden in kleine porties verdeeld, zodat iedereen een hapje kan proeven. Publiek is van harte welkom mee te proeven en inspiratie op te doen. Alle aanwezige deelnemers, publiek en een vakjury bepalen dezelfde avond nog wat het nieuwe streekproduct wordt. Kom jij ook even langs?
Belangrykste ynfo
Deelname-eisen: baksel met minstens 3 hoofdingrediënten uit Noardlike Fryske Wâlden + recept
Datum: 29 juni 2023
Locatie: Paviljoen MeM, Egypte 16A in Buitenpost
Tijden: 19:00 uur inbrengen baksels + recepten / 19:30 uur start proeven en beoordelen baksels door alle aanwezigen
Entree / deelname: gratis