-
Wanneer?
Zaterdag 17:30 - 22:00 uur
-
Waar?
Mearkas, Skûlenboargerwei 5 Eastermar (Locatie op kaart)
-
Voor wie?
Iedereen
-
Kosten
Zie menukaart
Rijdend door het karakteristieke Friese coulissenlandschap kom je via rustieke landweggetjes bij Mearkas. Een kas omringd door een moestuin, pluktuin, een klein voedselbos en een luxe glamping. En in die kas creëert chef-kok Kees Meinderts lokale culinaire verhalen. Verhalen om van te genieten.
Mensen blij maken met lekker eten en drinken is al van jongs af de belangrijkste drijfveer van de chef-kok. Dankzij de goede leermeesters van Landgoed Lauswolt en De Librije heeft hij alle kneepjes van het vak in de vingers. De laatste jaren ontwikkelt Kees steeds verder zijn eigen signatuur. Ambachtelijk werken met klassieke technieken en bovenal authentieke, robuuste smaken spelen daarin de hoofdrol.
Een toprestaurant in een kas met een voedseltuin is voor de eigenzinnige ondernemers even logisch als het voor jou bijzonder en verrassend is. Je ziet waar je eten vandaan komt en kunt het deels ook zelf plukken en oogsten. Verser en puurder wordt het niet. Dat proef je terug in de exquise gerechten; bourgondisch genieten. Een avond bij Mearkas staat bol van beleving. Je loopt door de tuin naar de kas en ontdekt het verhaal achter lokale ingrediënten.
In een informele setting vertelt Kees je over hoe zijn recepten en gerechten tot stand komen. Je beleeft eerlijke smaken. Je hoort verhalen uit de regio, van vroeger en van nu. Je hangt aan de lippen van een verteller tijdens het digestief bij het kampvuur. En je kunt daarna zelfs blijven slapen in een luxe glamping tent.
Als je naar huis gaat, heb je zelf ook verhalen te vertellen. Over tongstrelende gerechten. Over je ervaringen in en rond de kas. Over het unieke van de omgeving. Over de avonturen die je hebt beleefd. Mearkas. Waar je smaak beleeft!