Geplaatst op 27 augustus 2021
In het recept van de gelaagde bramentaart dat in de Brommelskrant staat afgedrukt, mist een belangrijk ingrediënt.
Er moet namelijk nog 1 dl melk bij.
Het volledige recept:
Ingrediënten
Voor de cake: 3 eieren, 2,5 dl rietsuiker en/of palmsuiker, 60 gr boter, 1 dl melk, 3 dl volkorenmeel, 2 theelepel natriumcarbonaat (baking soda)
Voor de vulling: 3 – 4 dl slagroom, 2 eetlepel rietsuiker, 2 theelepel vanillesuiker
Bereiding
Cake: Meng de eieren, rietsuiker/palmsuiker, het volkorenmeel en de bakingsoda door elkaar. Smelt de boter in een pan, voeg de melk toe en laat kort koken. Voeg daarna het deegmengsel toe. Doe het cakedeeg in een ronde springvorm. Bak het cakedeeg bij een oventemperatuur van 200 graden in 40 minuten op de laagste plank gaar. Laat afkoelen. Snijd de cake in lagen.
Vulling: Klop 3 – 4 dl slagroom met 2 eetlepel rietsuiker, 2 theelepel vanillesuiker. Pureer de door jou gewenste hoeveelheid bramen en/of bosvruchten. En schep deze door de slagroom. Smeer dit slagroom-vruchtenmengsel tussen de lagen en bovenop de taart. Garneer met verse bramen.